Crash course: aktier Verktyg, strategi och psykologi

Vi tar det från början: allt du behöver veta för att komma igång med aktier med Therese Lundstedt, vd Aktieinvest.

Värdeskapande: så blir du rik i hängmattan Verktyg, strategi och psykologi

Vegard Søraunet, investeringsdirektör/förvaltare på ODIN Fonder, berättar vad som krävs för att lyckas som aktieinvesterare och vilka fallgropar man ska undvika.

Framtidens miljonär sparar hållbart idag Hyperaktuellt Verktyg, strategi och psykologi

Vi älskar ekobananer och återvinning, men inget slår hållbart sparande för att förändra världen. Sasja Beslik, chef för hållbart sparande på Nordea, förklarar varför.

Crash course: privatekonomi Verktyg, strategi och psykologi

Vi tar långsiktigt privatekonomiskt sparande från början tillsammans med Anna Svahn och Karl-Mikael Syding. Hur tidigt i en relation kan man egentligen prata pengar? Anna och Karl-Mikael delar med sig av sina bästa råd och egna erfarenheter.

Crash course: fonder Verktyg, strategi och psykologi

Det här är skillnaden mellan aktiv och passiv fondförvaltning. Så kommer du igång om du vill spara i fonder med Tomas Hellström, vd för ODIN Fonder.

Lura hjärnan att spara Verktyg, strategi och psykologi

Varför är det så svårt att spara pengar, fastän vi så gärna vill? Att tänka och planera långt in i framtiden är något helt nytt och ganska onaturligt för vår hjärna. Elin Helander, forskningschef på Dreams och författare till boken Hjärnkoll på pengarna, kommer berätta för oss om varför hjärnan har så svårt att spara, men framför allt vad vi kan göra för att bli bättre.

Crash course: peer-to-peer Hyperaktuellt Verktyg, strategi och psykologi

Allt du behöver veta om peer-to-peer med Erika Eliasson från Lendify: peer-to-peer har kommit till Sverige, och växer som investeringsform. Varför? Och vad är det?

Crash course: pension Verktyg, strategi och psykologi

Mattias Munter, sparekonom på Skandia, ser till att du aldrig mer missar chansen med din tjänstepension: Har du koll på hur din tjänstepension påverkar din ekonomiska framtid? Och vet du att pensionen är ett särskilt bra sätt att nå långsiktiga investeringar utanför börsen?

Den ädla konsten att spara sig rik genom en bra balanserad aktieportfölj Verktyg, strategi och psykologi

Hans annorlunda tänkande och konkreta metodik har gjort honom till internationell twitterkändis och stjärnföreläsare. Arne “Kavastu” Talving lär dig att bli en bättre investerare – om du har en vilja att tänka utanför boxen och ta till dig ny kunskap.

Equality pays Hyperaktuellt Verktyg, strategi och psykologi

Jämställdhet lönar sig, för kvinnor och män, och framför allt för företagen som blir lönsammare när de är jämställda. ”Framtidsfeministen” Sandra Bourbon förklarar sin teknik för att skapa en personlig investeringsstrategi, och varför jämställda investeringar är mer lönsammare (och roligare).